Por tua dan muda 18 thnxxx

Posted by / 06-Apr-2015 13:32

Por tua dan muda 18 thnxxx

Ok fine, kita anggap gini, sebab duit tak bertingkek-tingkek lah kita mesti bijak merancang dan saving.. Untuk adik-adik yang bakal bekerja, akak cadangkan dari mula berkerja dah kena bukak akaun dan pastikan kita berdisiplin..

Aku tau readers aku ada banyak peringkat umur, banyak golongan, bermula dari sekolah rendah, menengah, students IPT, baru mula kerja, bujang, bertunang, baru kahwin, mak-mak, makcik-makcik.. so untuk tajuk kali ni memang sesuai untuk semua umur ;) Dulu ada jugak kawan-kawan yang tanya dan mintak tunjuk ajar cemana cara aku manage duit.. tapi sebenarnya menabung dan kemana kita spend duit tu sangat penting..

Tak cukup huruf nak bagi nama Level Muda-Mudi Ranggi Masa Kini, jadi Level Cool dah cukup gah dan setimpal dengan had limit. Produk yang kita letak dalam Egg-On list, kalau kawan-kawan kita suka/rasa cantik, boleh bagi telur ATAU KALAU TAK SUKA BOLEH BALING TELUR T_TSebab semua akan diupdate distatus kita, hehe bolehlah kita usha kawan beli apa.

bil-bil, bayar kereta, maid, sekolah anak, barang dapur, susu, diapers, barang basah, minyak kereta..

kalau ditakdirkan tetiba kita takde jodoh, atau pasangan pergi dulu sebelum kita? tanggungjawab lelaki untuk beri nafkah dah sara keluarga..

jadi nak bermanja boleh, tapi jangan bergantung sampai kita tak tau apa-apa langsung.. jangan harap duit laki dan laki jangan harap duit bini...

road tax lah, insurans lah, anak nak sekolah, cuti sekolah nak bawak anak gi jalan-jalan lah.. i don't mind sharing selagi benda tu memberi faedah buat aku dan readers aku.. ramai kawan-kawan rapat aku pon buat loan ASB jugak..

tapi dividen every year kita boleh amik ;) siapa nak bagi tak kurang dari RM4,000 setahun?

por tua dan muda 18 thnxxx-64por tua dan muda 18 thnxxx-47por tua dan muda 18 thnxxx-77

One thought on “por tua dan muda 18 thnxxx”

  1. - You can hide your profile and then you will be seen only by those users, to whom you write - Platinum membership will allow you to choose flexibly every time you visit the site if you want to visit it anonymously or show your visit.